Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Στον κόσμο του Φεντερίκο Φελίνι – Το Kosmos 93,6 κλείνει τα 20 τον Οκτώβριο και ανοίγει τα δώρα προς τους ακροατές! | Από Δευτέρα 11.10.2021

 

Στον δικό μας κόσμο, το Φθινόπωρο μπαίνει μ’ ένα μεγάλο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδας στο Φεντερίκο Φελίνι από τις 11 έως τις 19 Οκτωβρίου, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του.

Από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου το Kosmos θα προσφέρει στους ακροατές του καθημερινά διπλές προσκλήσεις για όλες τις προβολές του μεγάλου αφιερώματος στον μεγάλο Ιταλό maestro.  Αλλά ταυτοχρόνως το αφιέρωμα είναι μία ευκαιρία να μιλήσουμε ξανά για τις ταινίες του Φελίνι. Για τη ζωή του. Για τα όνειρα και τις εμμονές που χαρακτήρισαν το έργο του. Και, φυσικά, να ακούσουμε μουσικές που τις συνόδευσαν ξεκινώντας την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στην εκπομπή της Γιώτας Κοτσέτα, μ’ ένα ωριαίο αφιέρωμα στον μεγάλο Ιταλό σκηνοθέτη με τα 4 Όσκαρ.

Στη μεγάλη αίθουσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, από τις 11 έως τις 19 Οκτωβρίου, θα προβληθούν 17 εμβληματικές ταινίες του Φελίνι ψηφιακά αποκατεστημένες σε 2Κ και 4Κ –ανάμεσά τους τα φιλμ: 8 1/2Γλυκιά ΖωήLa StradaΝύχτες της ΚαμπίριαRomaΣατυρικόνAmarcordΠρόβα ΟρχήστραςΟ Λευκός Σεϊχης  και I Vitelloni. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα ντοκιμαντέρ Fellinopolis και Υπέροχος κύριος Φελίνι – Συνέντευξη με τον Γουές Άντερσον που θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην πλατφόρμα της Ταινιοθήκης online.

Τις ταινίες προλογίζουν εκλεκτοί προσκεκλημένοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι.

2001-2021: 20 χρόνια στον Kosmos μας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου